Webinar ‘Cybersecurity en laadinfrastructuur’ voor elektrische auto’s

Speciaal voor gemeenten en provincies organiseren ENCS en ElaadNL op 17 juni een webinar over Cybersecurity en laadinfrastructuur. Er wordt onder andere een demonstratie gegeven van hoe hackers controle kunnen krijgen over laadpalen.

Tijdens het webinar wordt inzicht gegeven in wat dit kan betekenen als straks een groot deel van ons vervoer elektrisch is. Tevens zal een risico analyse worden gepresenteerd en zullen best practices worden gedeeld en toegelicht. Zo reiken we een praktisch instrumentarium aan om de risico’s te mitigeren en verantwoordelijkheid te nemen voor de beveiliging van de infrastructuur (in de lijn van de Wbni en de Europese Cybersecurity Act). Natuurlijk zal er ook gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Het onderwerp ‘cybersecurity en laadinfrastructuur’ valt onder de werkgroep Veiligheid van de NAL (de Nationale Agenda Laadinfrastructuur). De komende jaren zullen honderdduizenden publieke laadpunten worden geplaatst en deze zullen voor lange tijd in het veld aanwezig zijn. Een goede cybersecurity is een voorwaarde om onze mobiliteit én de stabiliteit van het stroomnet te waarborgen.

Zie voor het belang van cybersecurity bij laadinfrastructuur deze korte animatie:

 

Bent u vanuit een gemeente, regio of provincie betrokken bij de laadinfrastructuur of bij cybersecurity, dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen (17 juni 10.30 uur – 12.00 uur). Vanwege de gevoelige informatie die er gedeeld wordt is vooraf aanmelden noodzakelijk.: info@encs.eu

Subscribe to our newsletter

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.